CIVIEL & VISI koppeling

Met de koppeling tussen CIVIEL en VISI kun je in één keer je invullijst, weekrapport of termijnstaat doorsturen naar de andere contract partij. In dit artikel leggen we je uit hoe de VISI-CIVIEL koppeling werkt voor CIVIEL 9.

Koppeling instellen

Om gebruik te kunnen maken van de koppeling moet ten eerste het raamwerk worden aangepast, dit kun je je laten doen door een van onze VISI-productspecialisten.

Daarnaast moet er ook in CIVIEL worden ingesteld dat je gebruikt wilt maken van de koppeling. Ga hiervoor naar [Bestand][Opties][Externe toegang] Geef het adres op van de backend van je VISI-installatie en vul je inloggegevens in. Kies daarna voor [OK].

Invoeren VISI inloggegevens voor de CIVIEL koppeling

Aan de slag

De koppeling werkt nu voor de volgende rapportages:

• Invullijst
  • Weekrapport
  • Termijnstaat

Nadat je een week of weken hebt ingevoerd kun je het weekrapport of de termijnstaat genereren en versturen. Kies voor [Bestand][Afdrukken]en dan voor de gewenste rapportage. Via [Rapport genereren] maak je een afdrukvoorbeeld van de rapportage.

Afdrukken van een rapportage voor de VISI-koppeling

Bekijk de afdruk en als deze klopt, dan kun je hem via de knop [Opslaan in VISI] gaan versturen naar VISI.

Rapportage opslaan in VISI

Geef aan naar welk project je de rapportage wilt versturen. CIVIEL zal dit voor de volgende keer onthouden, je hoeft dit maar één keer in te stellen.

VISI project kiezen voor VISI koppeling

Bestaande of nieuwe transactie

Nadat je hebt aangegeven naar welk project het bestand verstuurd moeten worden, kun je ook nog aangeven in welke transactie het bestand moeten komen. Je kunt kiezen voor een nieuwe transactie, maar je kunt het bestand ook mee sturen in een al lopende transactie als wijzigingsbericht.

Transactie kiezen VISI koppeling

Transactie kiezen

Kies je voor een nieuwe transactie, dan kun je aangeven in welke transactie je het bestand wilt toevoegen.

Welk type bericht versturen

Bericht versturen

Het bericht wordt inclusief een PDF bijlage van de rapportage naar je VISI-project gestuurd. Meta informatie zoals termijnnummer en termijnbedrag worden ook overgenomen. Vanuit je VISI-project kunnen jij en/of je collega het bericht verder nog verrijken (indien nodig) en naar de contractpartner sturen.