Rapportvenster toevoegen

In CALC kun je op dit moment twee rapportages uitdraaien: de complete calculatie en standaard offerte.

Via [Beeld] en [Rapportvenster toevoegen] kun je een rapportvenster toevoegen: de complete calculatie of standaard offerte.

De complete calculatie laat alle secties zien. De standaard offerte toont een deel van de calculatietabel en het calculatie overzicht. 

Nadat je één van deze rapportvensters hebt toegevoegd, kun je via [secties] aangeven welke secties je op de print wilt tonen.

Hier kun je ook aangeven of je een pagina onderbreking wilt toepassen [Ja] of [Nee]. Tevens kun je hier aangeven of je de koptekst van een bepaalde sectie op de afdruk wilt tonen [Ja] of [Nee]. Je doet dit door [Paginaonderbreking] en [Toon koptekst] aan te vinken of uit te zetten. 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik printen?

Via [Beeld] en [Rapportvenster toevoegen] kun je een rapportvenster toevoegen: de complete calculatie of de standaardofferte. Vervolgens kun je via [Secties] zelf bepalen welke secties je wilt zien, paginaonderbrekingen instellen en kopteksten aan- of uitzetten.

Hoe stel ik mijn basisniveau van elementen in?

Je kunt via [Eigenschappen van het bestand] bepalen wat je basisniveau van elementen is (Componenten, Tarieven, Werkpakketten, Constructies of Profielen). De lijst [Elementen in de calculatie] wordt opgebouwd met de elementen van het laagste niveau.

Hoeveel niveaus zijn er in CALC?

Standaard zijn er vijf niveaus in CALC: Componenten, Tarieven, Werkpakketten, Constructies en Profielen. Componenten zijn hierbij het laagste niveau en Profielen het hoogste niveau. Een schip (tarief) kan bijvoorbeeld bestaan uit brandstof (component) en een verzekering (component). Een Werkpakket is dan weer een bundeling van tarieven. Voor grond ontgraven heb je bijvoorbeeld een grondwerker (tarief) en een kraan (tarief) nodig. Vervolgens is een Constructie weer een bundeling van werkpakketten en een Profiel een bundeling van constructies.