Genereren Keuringsplan / Toezichtsplan

Hier laten we zien hoe je op basis van een RAW-bestek een keuringsplan voor de aannemer of toezichtsplan voor de directie genereert.

Wanneer het bestek is afgerond, is het tijd om een keurings- of toezichtsplan te genereren.

Of je het bestek nu hebt ontvangen als .rsx-bestand en deze moet openen of zelf een nieuw bestek hebt aangemaakt; in beide gevallen zijn de stappen identiek:

Als je het bestek voor je hebt en in de Bestek module bent (te herkennen aan de omcirkelde B links bovenin het scherm van de CIVIEL applicatie) en er klaar voor bent om een keuringsplan of toezichtsplan te genereren, dan is dit het moment om op de omcirkelde K van Keurinsplan te drukken.

Indien je een keuringsplan zou willen opstellen, selecteer je [de aannemer] en voor een toezichtsplan [de directie]. Bevestig de keuze door te drukken op [Keuringsplan genereren].

Indien je beschikt over toegang tot de generieke database, zal er nu een volledig generiek plan gegenereerd worden. Geef de software en computer enkele momenten om dit proces te voltooien. Ga door naar de volgende stap aan de linkerkant van dit scherm voor verdere uitleg.

Heb je nog geen toegang tot de generieke database, dan zal er een leeg plan aangemaakt worden waar je zelf de eisen en activiteiten kunt gaan invullen.

Wil je wel toegang krijgen tot de generieke database met daarin specialistische eisen en activiteiten, neem dan contact op met je contactpersoon bij Bakker&Spees of neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!