Keuringsplan bewerken en aanvullen

Nadat je begonnen bent met het opstellen van een keurings- of toezichts-plan, is het tijd om de keuringen te gaan bewerken/aanvullen.

Als je gebruik hebt gemaakt van de generieke data bibliotheek, opgesteld in samenwerken met Arcadis, dan beschik je nu over een generiek keurings- of toezicht-plan. (Nadat je een keurings- of toezicht-plan hebt gegenereerd) Omdat het generiek is, is het belangrijk goed door alle keuringen heen te lopen om te bepalen welke van toepassing zijn en welke niet en om de keuringen eventueel verder uit te werken of te specificeren.

Aanpassen keuringen of eisen

Aanpassen van de keuringen doe je in het scherm van de [Activiteiten en eisen], deze is indien gewenst ook los te kopellen door op het volgende icoontje te drukken: 

De inhoud in iedere kolom is naar wens aan te passen. Met de <TAB>-toets kun je gemakkelijk door de kolommen heen navigeren, hiermee bevestig je ook direct de invoer.

In onderstaand voorbeeld hebben we het volgende gedaan:

  • Informatie toegevoegd bij [Titel] van zowel de keuringsactiviteit als de eerste eis.

Voor de kolom [Titel] is nu een vinkje verschenen, dit geeft aan dat er een wijziging in de keuringsactiviteit en/of eis gedaan is ten opzichten van de generieke database.

Keuringen of eisen toevoegen of verwijderen

Mis je een bepaalde keurings-activiteit of eis bij een post, dan kan deze eenvoudig toegevoegd worden. Zorg dat je de juiste post hebt geselecteerd en [Rechtermuisknop] in het [Activiteiten en eisen] scherm en kies voor [Nieuwe activiteit toevoegen] of [Nieuwe eis toevoegen].

Verwijderen doe je om de juiste activiteit of eis met de [Rechtermuisknop] aan te klikken en voor de optie [Verwijderen] te kiezen.

Zou je een bestaande keurings-activiteit of eis toe willen voegen uit de data-bibliotheek, dan doe je dit via de [Verkenner]. Meer uitleg hierover is hier te vinden.

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!