Zaterdag 4 mei tussen 12:00 en 19:00 voeren wij onderhoud uit. Uiteraard proberen wij downtime zoveel mogelijk te voorkomen, maar het zal kunnen betekenen dat verschillende omgevingen en mijn.bakkerspees.nl korte onderbrekingen kunnen hebben tot maximaal een uur.

Bestanden opslaan op je eigen netwerk

Er komt een moment dat je het werkbestand wilt opslaan op je eigen netwerk. Het bestand wordt dan als het ware ‘gedownload’ vanaf de Online-omgeving.

• Open het bestand dat je wilt opslaan.
    • Kies voor [Bestand | Opslaan als].

Het onderstaande scherm wordt geopend:

• Klik op Open alle schijven van uw lokale pc.
    • Ga op zoek naar de juiste map, in dit geval kies je voor de D-schijf.
    • Kies de juiste projectmap en sla het bestand op met [Opslaan]. Het bestand is nu ‘gedownload’.

Tip: opslaan van bestanden op het eigen netwerk: ‘TSClient‘ (hier zie je alle eigen netwerkschijven).

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!