Wat is CIVIEL Online?

CIVIEL Online is een onlinedienst van Bakker&Spees. In deze ‘omgeving’ werk je via een internetverbinding op één van de systemen van Bakker&Spees. Dit wordt tegenwoordig ook wel werken ‘in the cloud’ genoemd, maar eigenlijk gaat het om een ‘Terminal Server’ oplossing (TS).

Werken via internetHoewel de huidige internetverbindingen steeds beter worden, raden wij toch af om bestanden van je eigen systeem of netwerk via internet te bewerken in onze online-omgeving. 

Als je de internetverbinding deelt met collega’s kan het namelijk voorkomen dat een collega tegelijk met jou een groot bestand verstuurt of ontvangt. Dan is de verbinding ‘even’ bezet, net op het moment dat jij je bestek, calculatie of administratie aan het opslaan bent. Deze ‘hik’ in de verbinding kan zorgen voor een onherstelbaar beschadigd bestand. Zonde van je werk, maar gegevensverlies is gelukkig simpel te voorkomen door de bestanden (ook) online op te slaan.

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!