Sjabloon toevoegen

Naast het gebruik van de basis sjablonen is het ook mogelijk custom sjablonen te importeren. Het uitvoeren van deze actie wordt omschreven in dit artikel.

Zorg ervoor dat het sjabloon wat je wilt importeren op een makkelijke plek staat. Onderneem vervolgens dezelfde stappen als het openen van een sjabloon door naar [Bestand][Nieuw] te gaan. Dit opent het ‘Nieuw document’ venster, waar alle door jou te gebruiken sjablonen staan in het tabblad ‘Sjablonen’ staan. 

Rechts-onderin dit venster staat staat de knop [Importeren], zoals te zien in bovenstaande afbeelding. Wanneer deze knop geselecteerd wordt opent het import scherm. Zoek in de verkenner naar het sjabloon wat je wilt toevoegen en klik op [Openen]. Het sjabloon is nu toegevoegd en komt standaard naar voren in het [Bestand][Nieuw] venster. 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik printen?

Via [Beeld] en [Rapportvenster toevoegen] kun je een rapportvenster toevoegen: de complete calculatie of de standaardofferte. Vervolgens kun je via [Secties] zelf bepalen welke secties je wilt zien, paginaonderbrekingen instellen en kopteksten aan- of uitzetten.

Hoe stel ik mijn basisniveau van elementen in?

Je kunt via [Eigenschappen van het bestand] bepalen wat je basisniveau van elementen is (Componenten, Tarieven, Werkpakketten, Constructies of Profielen). De lijst [Elementen in de calculatie] wordt opgebouwd met de elementen van het laagste niveau.

Hoeveel niveaus zijn er in CALC?

Standaard zijn er vijf niveaus in CALC: Componenten, Tarieven, Werkpakketten, Constructies en Profielen. Componenten zijn hierbij het laagste niveau en Profielen het hoogste niveau. Een schip (tarief) kan bijvoorbeeld bestaan uit brandstof (component) en een verzekering (component). Een Werkpakket is dan weer een bundeling van tarieven. Voor grond ontgraven heb je bijvoorbeeld een grondwerker (tarief) en een kraan (tarief) nodig. Vervolgens is een Constructie weer een bundeling van werkpakketten en een Profiel een bundeling van constructies.