Bestekstructuur

De bestekstructuur kun je zien als de inhoudsopgave van je bestand. Klik je op een item, dan zal CIVIEL daar heen springen.

De bestekstructuur is te vinden aan de linkerkant van het beeld

Afhankelijk van het sjabloon dat je hebt geopend, zie je hier bepaalde items/hoofdstukken staan. Door middel van dubbelklik op een item zal deze openen, zo zie je snel de inhoud van een bepaald (sub)hoofdstuk/paragraaf/bepaling. Klik je dan weer op het item, dan zal CIVIEL naar dat deel van het bestand springen.

Het kan zijn dat je af en toe iets anders ziet op de plek van de bestekstructuur, bijvoorbeeld het foutrapport, zoekscherm of een overzicht van je notities.

Wil je terug naar de bestekstructuur, kies dan links onderin het beeld voor [Indeling].

Je kunt de breedte van de bestekstructuur zelf aanpassen door het pijltje halverwege het beeld naar links of naar rechts te schuiven. Ook kun je de hele sectie van de bestekstructuur uit zetten door in de knoppenbalk bij [Start] te kiezen voor [Navigatie].

Uitzetten bestekstructuur

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!