Functietoetsen

In CIVIEL kun je heel veel dingen doen met een knop en met een functietoets. Hieronder het overzicht van alle functietoetsen.

CTRL Combinatietoetsen

CTRL + N = Nieuw bestand

CTRL + O = Bestand openen

CTRL + S = Bestand opslaan

CTRL + C = Kopiëren

CTRL + X = Knippen

CTRL + V = Plakken

CTRL + P = Printen

CTRL + Z = Ongedaan maken

CTRL + Y = Herstellen ongedaan maken

CTRL + F = Zoeken naar

CTRL + G = Ga naar

CTRL + H = Zoek en vervang

CTRL + INS     = Nieuwe post toevoegen

CTRL + DEL    = (selectie) verwijderen

CTRL + SHIFT = Slepen met behoud van postnummer

CTRL + T  = Tarief toevoegen

CTRL + W = Werkpakket toevoegen

CTRL + M = Rekenregel toevoegen

CTRL + D = Post of calculatie doorrekenen naar tarieven onderbouwing

CTRL + Q = Notitie toevoegen

CTRL + K = Deficodes in- en uitklappen

F – Functietoetsen

F1 = Help oproepen

F3 = Open de verkenner

F4 = Bestekstructuur tonen / verbergen

F5 = Wisselen van beeld (inschrijfstaat en werkbeschrijvingen)

F7 = Spellingscontrole

F8 = Onderbouwing aan/uit

F9 = Aanwijzingen aan/uit

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?
Laat CIVIEL 9 je bestand controleren met [Inhoud] [Bestek controleren] en pas zo nodig je bestand hier op aan.
Hoe pas ik de lengte van een termijn aan?
Ga naar het tabblad [Termijnen] en je ziet een overzicht van al je termijnen. Pas de datum aan door naar het veld [T/m] te gaan en een nieuwe einddatum te kiezen.