Zaterdag 4 mei tussen 12:00 en 19:00 voeren wij onderhoud uit. Uiteraard proberen wij downtime zoveel mogelijk te voorkomen, maar het zal kunnen betekenen dat verschillende omgevingen en mijn.bakkerspees.nl korte onderbrekingen kunnen hebben tot maximaal een uur.

Functietoetsen

In CIVIEL kun je heel veel dingen doen met een knop en met een functietoets. Hieronder het overzicht van alle functietoetsen.

CTRL Combinatietoetsen

CTRL + N = Nieuw bestand

CTRL + O = Bestand openen

CTRL + S = Bestand opslaan

CTRL + C = Kopiëren

CTRL + X = Knippen

CTRL + V = Plakken

CTRL + P = Printen

CTRL + Z = Ongedaan maken

CTRL + Y = Herstellen ongedaan maken

CTRL + F = Zoeken naar

CTRL + G = Ga naar

CTRL + H = Zoek en vervang

CTRL + INS     = Nieuwe post toevoegen

CTRL + DEL    = (selectie) verwijderen

CTRL + SHIFT = Slepen met behoud van postnummer

CTRL + T  = Tarief toevoegen

CTRL + W = Werkpakket toevoegen

CTRL + M = Rekenregel toevoegen

CTRL + D = Post of calculatie doorrekenen naar tarieven onderbouwing

CTRL + Q = Notitie toevoegen

CTRL + K = Deficodes in- en uitklappen

F – Functietoetsen

F1 = Help oproepen

F3 = Open de verkenner

F4 = Bestekstructuur tonen / verbergen

F5 = Wisselen van beeld (inschrijfstaat en werkbeschrijvingen)

F7 = Spellingscontrole

F8 = Onderbouwing aan/uit

F9 = Aanwijzingen aan/uit