Voorblad

Je kunt een voorblad maken bij je bestek en calculatie, je hebt hier net even wat meer opmaak mogelijkheden dan in het ‘vrije gedeelte’.

Je vindt het vrije gedeelte boven in elk bestand:

De plek van het voorblad

Je kunt hier zelf een voorblad maken, maar als je al een bestand hebt in Word (je offerte blad bijvoorbeeld) dan kun je die ook toevoegen.

Kies voor [Voorblad openen] en open je Word-document.

Openen van het voorblad

Tip: als je een (offerte) voorblad opent vanuit Word, zorg er dan voor dat je logo als ‘koptekst’ in het Word-bestand staat. Op deze manier staat hij ‘vast’ in het voorblad en kun je hem in CIVIEL niet meer per ongeluk verplaatsen of verwijderen.

Opmaak

Je hebt diverse opmaak mogelijkheden in het voorblad, zo kun je het lettertype aanpassen, afbeeldingen toevoegen en werken met standaard variabelen.

Variabelen

De variabelen zijn vooral handig voor de module calculatie. Je kunt bijvoorbeeld de aanneemsom laten invullen in het voorblad of een overzicht van de posten laten invoegen. Gebruik hiervoor op de knoppenbalk de functie [Veld]

Voorbeeld van een voorblad:

Voorblad opslaan

Als je tevreden bent over je voorblad dan kun je deze opslaan, zo kun je hem steeds opnieuw gebruiken. Kies voor [Voorblad opslaan].

Openen van het voorblad

Je kunt natuurlijk ook het voorblad in je sjabloon verwerken, zo staat hij altijd standaard al in je bestand.

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!