Calculatieoverzicht

Het calculatieoverzicht geeft je inzicht in je calculatie, zo kun je het volgende zien:

 

Totaal van de werkbeschrijvingen

Het totaal van de werkbeschrijvingen, dus de prijs per eenheid van de werkbeschrijvingen.

Totaal BTW

Het totaalbedrag aan BTW.

Totaal van de elementen

Totaal van de elementen, dus alle tarieven, werkpakketten, je kostprijs. Dit kan afwijken van de totaal van de werkbeschrijvingen (zoals hierboven). Dit komt door afrondingsverschillen.

Verschil werkbeschrijvingen

Het verschil tussen totaal werkbeschrijving en totaal elementen.

Het calculatieoverzicht staat standaard ook links onderin het scherm ingesteld. Je kunt dit ook op een andere plek neerzetten door het te verslepen naar de gewenste plek.

 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik printen?

Via [Beeld] en [Rapportvenster toevoegen] kun je een rapportvenster toevoegen: de complete calculatie of de standaardofferte. Vervolgens kun je via [Secties] zelf bepalen welke secties je wilt zien, paginaonderbrekingen instellen en kopteksten aan- of uitzetten.

Hoe stel ik mijn basisniveau van elementen in?

Je kunt via [Eigenschappen van het bestand] bepalen wat je basisniveau van elementen is (Componenten, Tarieven, Werkpakketten, Constructies of Profielen). De lijst [Elementen in de calculatie] wordt opgebouwd met de elementen van het laagste niveau.

Hoeveel niveaus zijn er in CALC?

Standaard zijn er vijf niveaus in CALC: Componenten, Tarieven, Werkpakketten, Constructies en Profielen. Componenten zijn hierbij het laagste niveau en Profielen het hoogste niveau. Een schip (tarief) kan bijvoorbeeld bestaan uit brandstof (component) en een verzekering (component). Een Werkpakket is dan weer een bundeling van tarieven. Voor grond ontgraven heb je bijvoorbeeld een grondwerker (tarief) en een kraan (tarief) nodig. Vervolgens is een Constructie weer een bundeling van werkpakketten en een Profiel een bundeling van constructies.