Projectbestanden

Om een VISI-project in te richten voor gebruik heb je projectbestanden nodig. Zonder deze projectbestanden is VISI een lege huls. De projectbestanden bepalen dus in feite hoe je straks VISI gaat gebruiken.

Om te werken met VISI heb je een drietal project bestanden nodig:

  • Een raamwerk: een digitale vertaling van de processen uit bijvoorbeeld de UAV2012 of UAV-GC
  • Een schemadefinitie: een digitaal bestand dat de structuur van het raamwerk beschrijft
  • Een projectspecifiekbericht: een digitale versie van de rollenkaart van het project

Vaak zal een van de organisaties in het project deze bestanden aanleveren aan de andere organisaties. Doorgaans is dit de partij die het gebruik van VISI verplicht stelt of initieert in het contract.

Veelgestelde vragen

Werken met VISI in Internet Explorer

Werk je met VISI Web, dan raden we je aan om niet met Internet Explorer te werken. Betere browsers zijn Edge, Firefox en Chrome. Internet Explorer is verouderd en ondersteunt niet alle nieuwe functionaliteiten van VISI 4.5.

Ik ga een VISI-project verlaten hoe kan ik mijn account overdragen?

Ga je een project verlaten? Dan kun je een opvolger laten instellen. Deze opvolger kan al jouw openstaande acties afhandelen en nieuwe berichten behandelen.Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar onze servicedesk, wij passen dit direct voor je aan! Wil je het niet direct aangepast hebben, laat ons dan weten per wanneer de opvolging in gaat.

Wist je dat downloaden van bijlagen anders werkt per internetbrowser?

Zo zullen Firefox en IE vragen of je het bestand wilt openen of opslaan, maar zal Chrome het bestand direct (dus zonder vraag) downloaden.