VISI Standaard

VISI is een verplichte open standaard voor bouwprocesmanagement.

Deze standaard schrijft technische aspecten voor waar de projectcommunicatiesoftware aan moet voldoen. Concreet beschrijft de VISI-standaard een methodiek en format voor het beschrijven van verantwoordelijkheden, interacties en proces workflow tussen actoren in een bouwproject gedurende alle fases van de levenscyclus. 

Pas toe of leg uit

VISI is binnen Nederland ook een verplichte standaard. Als een overheid op zoek is naar een applicatie die dient voor bouwprocesmanagement, zijn ze verplicht om VISI te gebruiken als ze meer dan 50.000 euro investeren in de applicatie. Indien daar vanaf geweken wordt, moet het worden uitgelegd in het jaarverslag. Wil je meer weten over de verplichting van de VISI-standaard?

FORUM STANDAARDISATIE

Europese norm

VISI is de norm in de Europese Unie en Nederland binnen de bouw. Het is de norm omdat het gemeengoed is geworden onder een verscheidenheid van organisaties.

Veelgestelde vragen

Werken met VISI in Internet Explorer

Werk je met VISI Web, dan raden we je aan om niet met Internet Explorer te werken. Betere browsers zijn Edge, Firefox en Chrome. Internet Explorer is verouderd en ondersteunt niet alle nieuwe functionaliteiten van VISI 4.5.

Ik ga een VISI-project verlaten hoe kan ik mijn account overdragen?

Ga je een project verlaten? Dan kun je een opvolger laten instellen. Deze opvolger kan al jouw openstaande acties afhandelen en nieuwe berichten behandelen.Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar onze servicedesk, wij passen dit direct voor je aan! Wil je het niet direct aangepast hebben, laat ons dan weten per wanneer de opvolging in gaat.

Wist je dat downloaden van bijlagen anders werkt per internetbrowser?

Zo zullen Firefox en IE vragen of je het bestand wilt openen of opslaan, maar zal Chrome het bestand direct (dus zonder vraag) downloaden.