Veldgedrag

Het is mogelijk om aan velden in het VISI-bericht al een standaard waarde mee te geven. Hierdoor hoeft niet elk veld door de gebruiker te worden ingevuld. Dit kan middels het aanmaken van een veldgedrag.

Veldgedrag instellen

Wanneer een project wordt aangemaakt worden standaard instellingen zoals veldgedrag gekopieerd van een sjabloonproject. Een functioneel beheerder kan deze instellingen aanpassen, of nieuwe instellingen toevoegen. Om veldgedrag in een project aan te passen ga je in de verkenner naar Projectbeheer -> Instellingen -> Veldgedrag.

Binnen projecten wordt bijvoorbeeld vaak het contractnummer al standaard ingesteld, zodat dit niet voor ieder bericht opnieuw hoeft te worden ingevuld. Om dit aan te passen selecteer je de regel Contractnummer. Kies voor “Veldgedrag wijzigen” en geef hier de juiste contractnaam in. Let wel, deze omschrijving moet ook aan de contractpartner worden verstrekt ten behoeve van de inrichting van het project aan hun zijde.  Stel hierbij in dat de veldwaarde niet mag worden aangepast bij antwoorden.

Een ander voorbeeld van een standaard veldgedrag is de reactietermijn. Door hier een getal in te vullen wordt bij bepaalde berichten de reactietermijn standaard al ingevuld op het voor gedefinieerde aantal dagen.

Veelgestelde vragen

Werken met VISI in Internet Explorer

Werk je met VISI Web, dan raden we je aan om niet met Internet Explorer te werken. Betere browsers zijn Edge, Firefox en Chrome. Internet Explorer is verouderd en ondersteunt niet alle nieuwe functionaliteiten van VISI 4.5.

Ik ga een VISI-project verlaten hoe kan ik mijn account overdragen?

Ga je een project verlaten? Dan kun je een opvolger laten instellen. Deze opvolger kan al jouw openstaande acties afhandelen en nieuwe berichten behandelen.Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar onze servicedesk, wij passen dit direct voor je aan! Wil je het niet direct aangepast hebben, laat ons dan weten per wanneer de opvolging in gaat.

Wist je dat downloaden van bijlagen anders werkt per internetbrowser?

Zo zullen Firefox en IE vragen of je het bestand wilt openen of opslaan, maar zal Chrome het bestand direct (dus zonder vraag) downloaden.