Koppen en werkomschrijvingen toevoegen

Je kunt oneindig veel koppen en werkomschrijvingen toevoegen in CALC.

Met [Rechtermuisknop] kun je een kop (hoofdstuk) of werkomschrijving toevoegen in de calculatiesectie. 

Geef indien gewenst je kop of werkomschrijving een postnummer, dit is niet verplicht. 

Met het pijltje voor het hoofdstuk kun je het hoofdstuk inklappen, dit geldt ook voor werkomschrijvingen, werkpakketten, profielen en constructies. 

Indien er eenmaal een eerste hoofdstuk of kop is toegevoegd, kun je via [Rechtermuisknop] de plaats van volgende koppen of werkomschrijvingen bepalen. 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik printen?

Via [Beeld] en [Rapportvenster toevoegen] kun je een rapportvenster toevoegen: de complete calculatie of de standaardofferte. Vervolgens kun je via [Secties] zelf bepalen welke secties je wilt zien, paginaonderbrekingen instellen en kopteksten aan- of uitzetten.

Hoe stel ik mijn basisniveau van elementen in?

Je kunt via [Eigenschappen van het bestand] bepalen wat je basisniveau van elementen is (Componenten, Tarieven, Werkpakketten, Constructies of Profielen). De lijst [Elementen in de calculatie] wordt opgebouwd met de elementen van het laagste niveau.

Hoeveel niveaus zijn er in CALC?

Standaard zijn er vijf niveaus in CALC: Componenten, Tarieven, Werkpakketten, Constructies en Profielen. Componenten zijn hierbij het laagste niveau en Profielen het hoogste niveau. Een schip (tarief) kan bijvoorbeeld bestaan uit brandstof (component) en een verzekering (component). Een Werkpakket is dan weer een bundeling van tarieven. Voor grond ontgraven heb je bijvoorbeeld een grondwerker (tarief) en een kraan (tarief) nodig. Vervolgens is een Constructie weer een bundeling van werkpakketten en een Profiel een bundeling van constructies.