Koptekst tonen en pagina-onderbreking

Je kunt in je afdruk(voorbeeld) de kopteksten van secties uitvinken en een pagina-onderbreking maken.

Hiervoor dien je eerst een rapportvenster toe te voegen. Ga hiervoor naar [Beeld] [Rapportvenster toevoegen] en kies voor de [Complete calculatie] of [Standaard offerte]. Vervolgens ga je naar [Secties]. Hier kun je op de desbetreffende sectie klikken en daar [Toon koptekst] uitvinken indien je van die sectie geen koptekst wilt zien. Door [Paginaonderbreking] uit te vinken, zorg je ervoor dat er geen pagina-onderbreking meer is na die sectie.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik printen?

Via [Beeld] en [Rapportvenster toevoegen] kun je een rapportvenster toevoegen: de complete calculatie of de standaardofferte. Vervolgens kun je via [Secties] zelf bepalen welke secties je wilt zien, paginaonderbrekingen instellen en kopteksten aan- of uitzetten.

Hoe stel ik mijn basisniveau van elementen in?

Je kunt via [Eigenschappen van het bestand] bepalen wat je basisniveau van elementen is (Componenten, Tarieven, Werkpakketten, Constructies of Profielen). De lijst [Elementen in de calculatie] wordt opgebouwd met de elementen van het laagste niveau.

Hoeveel niveaus zijn er in CALC?

Standaard zijn er vijf niveaus in CALC: Componenten, Tarieven, Werkpakketten, Constructies en Profielen. Componenten zijn hierbij het laagste niveau en Profielen het hoogste niveau. Een schip (tarief) kan bijvoorbeeld bestaan uit brandstof (component) en een verzekering (component). Een Werkpakket is dan weer een bundeling van tarieven. Voor grond ontgraven heb je bijvoorbeeld een grondwerker (tarief) en een kraan (tarief) nodig. Vervolgens is een Constructie weer een bundeling van werkpakketten en een Profiel een bundeling van constructies.