Volgorde kolommen aanpassen

In CALC bepaal je zelf in welke volgorde de kolommen staan in je rapportage. Tevens kun je kolommen aan- en uitzetten.

In onderstaand voorbeeld wordt de volgorde van de kolommen in de sectie [Calculatie] veranderd. Klik eerst met de linkermuis in de tabel en klik vervolgens met de linkermuis op de kolom [Bedrag]. Er verschijnt een symbool met vier pijltjes en dit betekent dat je de kolom kunt gaan verslepen. De blauwe balk is de plek waar de kolom terecht komt.

In dit voorbeeld komt de kolom [Bedrag] tussen de kolom [Omschrijving] en de kolom [Eenheid].

Je ziet dat de kolom [Bedrag] nu inderdaad tussen de kolom [Omschrijving] en [Eenheid] is gekomen. 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik printen?

Via [Beeld] en [Rapportvenster toevoegen] kun je een rapportvenster toevoegen: de complete calculatie of de standaardofferte. Vervolgens kun je via [Secties] zelf bepalen welke secties je wilt zien, paginaonderbrekingen instellen en kopteksten aan- of uitzetten.

Hoe stel ik mijn basisniveau van elementen in?

Je kunt via [Eigenschappen van het bestand] bepalen wat je basisniveau van elementen is (Componenten, Tarieven, Werkpakketten, Constructies of Profielen). De lijst [Elementen in de calculatie] wordt opgebouwd met de elementen van het laagste niveau.

Hoeveel niveaus zijn er in CALC?

Standaard zijn er vijf niveaus in CALC: Componenten, Tarieven, Werkpakketten, Constructies en Profielen. Componenten zijn hierbij het laagste niveau en Profielen het hoogste niveau. Een schip (tarief) kan bijvoorbeeld bestaan uit brandstof (component) en een verzekering (component). Een Werkpakket is dan weer een bundeling van tarieven. Voor grond ontgraven heb je bijvoorbeeld een grondwerker (tarief) en een kraan (tarief) nodig. Vervolgens is een Constructie weer een bundeling van werkpakketten en een Profiel een bundeling van constructies.