Logo instellen

Je kunt een logo afdrukken in CALC. Hiervoor dien je een logo op te geven in de rapportinstellingen.

Nadat je een rapportvenster hebt toegevoegd via [Beeld] en [Rapportvenster toevoegen] kun je een logo opgeven bij de rapportinstellingen. Ga hiervoor naar [Beeld] [Instellingen] en [Logo]. 

Vervolgens klik je op de drie puntjes […] om een logo te uploaden. CALC accepteert de volgende bestandstypes: png, jpg en svg. 

Onder [Uitlijning] geef je op of je je logo links, midden of rechts uitgelijnd wilt hebben. In het voorbeeld is het logo rechts uitgelijnd. Als je klaar bent, klik je op [Ok].

Via [Beeld] en [Afdrukvoorbeeld] kun je je logo zien.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik printen?

Via [Beeld] en [Rapportvenster toevoegen] kun je een rapportvenster toevoegen: de complete calculatie of de standaardofferte. Vervolgens kun je via [Secties] zelf bepalen welke secties je wilt zien, paginaonderbrekingen instellen en kopteksten aan- of uitzetten.

Hoe stel ik mijn basisniveau van elementen in?

Je kunt via [Eigenschappen van het bestand] bepalen wat je basisniveau van elementen is (Componenten, Tarieven, Werkpakketten, Constructies of Profielen). De lijst [Elementen in de calculatie] wordt opgebouwd met de elementen van het laagste niveau.

Hoeveel niveaus zijn er in CALC?

Standaard zijn er vijf niveaus in CALC: Componenten, Tarieven, Werkpakketten, Constructies en Profielen. Componenten zijn hierbij het laagste niveau en Profielen het hoogste niveau. Een schip (tarief) kan bijvoorbeeld bestaan uit brandstof (component) en een verzekering (component). Een Werkpakket is dan weer een bundeling van tarieven. Voor grond ontgraven heb je bijvoorbeeld een grondwerker (tarief) en een kraan (tarief) nodig. Vervolgens is een Constructie weer een bundeling van werkpakketten en een Profiel een bundeling van constructies.