Opstarten van een transactie

VISI is het online platform voor het uitwisselen, registeren en analyseren van informatie met berichten volgens vastgestelde processen. Ieder proces dat wordt uitgewisseld noemen we een transactie.

Wat is een transactie?

Wanneer twee partijen met elkaar overeenkomen dat er werk gedaan moet worden of dat er iets moet gebeuren, is er sprake van een bindende afspraak. Dit heet een transactie. Elke transactie kent een initiator (de rol die de transactie opstart) en een executor (de rol die de transactie uitvoert). Met andere woorden: een transactie is een proces dat plaatsvindt tussen twee rollen. Ieder proces bestaat uit een of meerdere VISI-berichten.

Een transactie opstarten

Wanneer je een nieuwe transactie wil opstarten, ga je linksboven in de VISI menubalk naar [Nieuw].

Nieuw bericht

Er verschijnt een nieuw tabblad in het transactievenster. Afhankelijk van je rol in het project vind je hier alle transacties die jij kunt initiëren.

Door een van de transacties aan te klikken kun je zien welke VISI-berichten je kunt starten. De envelopjes geven de VISI-berichten weer.

Kies het gewenste bericht.

Veelgestelde vragen

Werken met VISI in Internet Explorer

Werk je met VISI Web, dan raden we je aan om niet met Internet Explorer te werken. Betere browsers zijn Edge, Firefox en Chrome. Internet Explorer is verouderd en ondersteunt niet alle nieuwe functionaliteiten van VISI 4.5.

Ik ga een VISI-project verlaten hoe kan ik mijn account overdragen?

Ga je een project verlaten? Dan kun je een opvolger laten instellen. Deze opvolger kan al jouw openstaande acties afhandelen en nieuwe berichten behandelen.Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar onze servicedesk, wij passen dit direct voor je aan! Wil je het niet direct aangepast hebben, laat ons dan weten per wanneer de opvolging in gaat.

Wist je dat downloaden van bijlagen anders werkt per internetbrowser?

Zo zullen Firefox en IE vragen of je het bestand wilt openen of opslaan, maar zal Chrome het bestand direct (dus zonder vraag) downloaden.