Transactiediagram

Een transactie is een proces van activiteiten om een bepaalde doelstelling te realiseren. De activiteiten die je moet doen om een doelstelling te realiseren bestaat uit het versturen van VISI-berichten. Binnen elk VISI-bericht is het mogelijk om het gehele proces te bekijken. Dit kan middels het bekijken van het transactiediagram.

Het transactiediagram weergeven

Je kunt het transactiediagram op verschillende manieren weergeven.

Allereerst is het mogelijk om het transactiediagram via het berichtvenster te openen. Je kunt het transactiediagram openen door boven in het bericht te klikken op de regel met het proces icoontje.

Wanneer je op deze link hebt geklikt zal het transactiediagram openen in een nieuw tabblad. Het transactiediagram geeft alle berichten binnen de transactie weer. Daarnaast kun je direct zien tussen welke VISI-rollen de transactie plaatsvindt. Ten slotte worden alle berichten getoond in andere transacties die gekoppeld zijn aan deze transactie.

Het bericht waarbinnen je het transactiediagram hebt geopend wordt altijd gemarkeerd door een rode cirkel. Het geeft aan waar je bent binnen het proces. Het transactiediagram bestaat uit blauwe en rode blokken. De blauwe blokken zijn berichten welke door de initiërende rol (de initiator) worden opgesteld. De initiator is degene die het proces opstart. De rode blokken zijn de antwoordberichten van de uitvoerende rol (de executor).

Boven het eerste blauwe bericht staat een blauwe streep. Dit is het startbericht van de transactie. Met de pijltjes zie je de opties qua antwoordberichten.

Veelgestelde vragen

Werken met VISI in Internet Explorer

Werk je met VISI Web, dan raden we je aan om niet met Internet Explorer te werken. Betere browsers zijn Edge, Firefox en Chrome. Internet Explorer is verouderd en ondersteunt niet alle nieuwe functionaliteiten van VISI 4.5.

Ik ga een VISI-project verlaten hoe kan ik mijn account overdragen?

Ga je een project verlaten? Dan kun je een opvolger laten instellen. Deze opvolger kan al jouw openstaande acties afhandelen en nieuwe berichten behandelen.Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar onze servicedesk, wij passen dit direct voor je aan! Wil je het niet direct aangepast hebben, laat ons dan weten per wanneer de opvolging in gaat.

Wist je dat downloaden van bijlagen anders werkt per internetbrowser?

Zo zullen Firefox en IE vragen of je het bestand wilt openen of opslaan, maar zal Chrome het bestand direct (dus zonder vraag) downloaden.