Element verplaatsen naar andere calculatieset

Wellicht heb je een element aan de verkeerde calculatieset toegevoegd of is er een nieuwe set waar deze beter bij past. Deze elementen wil je dan niet nieuw hoeven aanmaken en verwijderen uit de oude set. Via Stamgegevens is het mogelijk om in drie eenvoudige stappen een bundeling van elementen naar een andere set te verplaatsen.

Om tarieven te kunnen verplaatsen moet je eerst met Ctrl + linkermuisknop meer dan één tarief selecteren. Wanneer je dit hebt gedaan klik je met de rechtermuisknop op één van die tarieven. Er verschijnt een keuzemenu, waar je de mogelijkheid hebt om [Verplaatsen] te kiezen.  Wanneer je deze functie selecteert verschijnt het volgende keuzemenu.

Kies hier de calculatieset waar je deze tarieven naar toe wilt verplaatsen en selecteer [Ok]. De elementen worden nu verplaatst naar de geselecteerde set.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik printen?

Via [Beeld] en [Rapportvenster toevoegen] kun je een rapportvenster toevoegen: de complete calculatie of de standaardofferte. Vervolgens kun je via [Secties] zelf bepalen welke secties je wilt zien, paginaonderbrekingen instellen en kopteksten aan- of uitzetten.

Hoe stel ik mijn basisniveau van elementen in?

Je kunt via [Eigenschappen van het bestand] bepalen wat je basisniveau van elementen is (Componenten, Tarieven, Werkpakketten, Constructies of Profielen). De lijst [Elementen in de calculatie] wordt opgebouwd met de elementen van het laagste niveau.

Hoeveel niveaus zijn er in CALC?

Standaard zijn er vijf niveaus in CALC: Componenten, Tarieven, Werkpakketten, Constructies en Profielen. Componenten zijn hierbij het laagste niveau en Profielen het hoogste niveau. Een schip (tarief) kan bijvoorbeeld bestaan uit brandstof (component) en een verzekering (component). Een Werkpakket is dan weer een bundeling van tarieven. Voor grond ontgraven heb je bijvoorbeeld een grondwerker (tarief) en een kraan (tarief) nodig. Vervolgens is een Constructie weer een bundeling van werkpakketten en een Profiel een bundeling van constructies.