Calculatiesets uit CIVIEL 8.6 importeren

Heb je al een goede kostenbibliotheek opgebouwd in CIVIEL 8.6? Dan kun je deze set weer importeren in Stamgegevens. Je importeert hierbij alle tarieven + werkpakketten.

De eerste stap is je calculatieset of sets uit CIVIEL exporteren. Open CIVIEL 8.6 Calculatie en naar [Beheer][Calculatie][Extra][Elementen exporteren]. Standaard staat de export op Excel-sheet, pas dit aan naar CIVIEL Stamgegevens (.*xml).

Dit .*xml bestand ga je straks weer inlezen in Stamgegevens. Sluit CIVIEL 8.6 en ga naar Stamgegevens toe. Kies in Stamgegevens voor [Extra][Stamgegevens-XML inlezen] en geef op waar het .*xml bestand staat.

Het kan even duren voordat de calculatieset ingelezen is, dit hangt er vanaf hoe groot hij is.

Naast het importeren van een 8.6 Calculatieset kun je ook Archidat inlezen en tarieven vanuit Excel inlezen

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!