Element verplaatsen naar andere calculatieset

Wellicht heb je een element aan de verkeerde calculatieset toegevoegd of is er een nieuwe set waar deze beter bij past. Deze elementen wil je dan niet nieuw hoeven aanmaken en verwijderen uit de oude set. Via Stamgegevens is het mogelijk om in drie eenvoudige stappen een bundeling van elementen naar een andere set te verplaatsen.

Om tarieven te kunnen verplaatsen moet je eerst met Ctrl + linkermuisknop meer dan één tarief selecteren. Wanneer je dit hebt gedaan klik je met de rechtermuisknop op één van die tarieven. Er verschijnt een keuzemenu, waar je de mogelijkheid hebt om [Verplaatsen] te kiezen.  Wanneer je deze functie selecteert verschijnt het volgende keuzemenu.

Kies hier de calculatieset waar je deze tarieven naar toe wilt verplaatsen en selecteer [Ok]. De elementen worden nu verplaatst naar de geselecteerde set.

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!