Deficodes

Nadat je een werkomschrijving hebt toegevoegd kun je deze door middel van de deficodes specifiek voor je project maken.

Klik op het  > voor het bestekspostnummer. Hierdoor zal de post uitvouwen en zie je alle beschikbare deficodes.

 

In het blauw zie je de deficodes die geactiveerd zijn. De rest is grijs. Wil je een andere deficode gebruiken? Dubbelklik er op en hij wordt geactiveerd.  Zit de juiste deficode er niet bij? Kies dan voor nummer 9. Je kunt nu zelf een omschrijving maken.

Kopiëren inhoud van andere deficodes

Wil je gebruik maken van bestaande deficodeteksten? Ga naar de deficode-omschrijving toe en kies met je rechtermuisknop voor [Tekst van deze deficode selecteren].

 

Kies dan voor CTRL+C en vervolgens CTRL+V of kies met de rechtermuisknop voor [Kopiëren] en [Plakken].

Verwijderen deficode

Wil je geen deficode hebben op die regel? Dan kun je die verwijderen door op de actieve deficode te gaan staan en met de rechtermuisknop te kiezen voor [Verwijderen].

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!