Kopiëren, plakken en verplaatsen van posten

Er zijn verschillende manier om besteksposten te kopiëren of te verplaatsen.

 

Via de rechtermuisknop

Ga op de gewenste bestekspost staan en kies met de rechtermuisknop voor [Bestekspost selecteren] en daarna voor [Kopiëren]. Ga naar de plek toe waar je de bestekspost wilt hebben en kies met je rechtermuisknop voor [Plakken].

Met de sneltoets CTRL+C

Optie 1:

Houd CTRL ingedrukt en klik met je muis op de gewenste bestekspost(en), de post (of posten) worden nu blauw gearceerd. Kies voor CTRL+C, ga naar de plek toe waar je de bestekspost wilt hebben en kies voor CTRL+V

Optie 2:

Houd CTRL ingedrukt en klik met je muis op de gewenste bestekspost(en), de post (of posten) worden nu blauw gearceerd. Hou je muis ingedrukt en sleep te posten naar de gewenste plek.

Je kunt de verschillende opties ook door elkaar heen gebruiken.

Over het postnummer heen typen

Klik op het postnummer van de post dat je wilt kopiëren, een scherm verschijnt en hier kun je het postnummer in toetsen van de plek waar je de post heen wilt kopiëren en kies voor [Kopiëren] en [OK].

Post kopiëren

Je kan op deze manier ook posten verplaatsen. Kies dan voor de optie [Verplaatsen].

POSTEN UIT EEN ANDER BESTEK KOPIËREN?

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!