Zaterdag 4 mei tussen 12:00 en 19:00 voeren wij onderhoud uit. Uiteraard proberen wij downtime zoveel mogelijk te voorkomen, maar het zal kunnen betekenen dat verschillende omgevingen en mijn.bakkerspees.nl korte onderbrekingen kunnen hebben tot maximaal een uur.

Opties van RAW-Bestek

Via [Bestand] [Opties] [Diversen] kun je bepaalde instellingen voor het programma aan- of uitzetten.

Ga naar [Bestand] [Opties] [Diversen]:

Bij het toevoegen van een bestekspost altijd naar het postnummer vragen

Bij het toevoegen van een bestekspost pakt het programma het eerst vrije postnummer. Wil je zelf aan kunnen geven wat het postnummer moet zijn, zet deze optie dan aan.

Laatst gebruikte bestekken openen bij starten van CIVIEL

Hiermee openen we het bestek/de bestekken die je als laatst open had staan. Dit scheelt je weer zoeken op je computer of op de server.

Aanwijzingen zichtbaar bij het openen van het bestek

Wil je standaard altijd de aanwijzingen van CROW zien in je bestek? Zet deze optie dan aan.

De overige functies in dit scherm worden op andere plekken besproken, hier volgt een korte samenvatting.

Bestandlocaties

Werk je met sjablonen? Dan kun je deze hier opgeven.

SJABLOON MAKEN

Moederbestekken

Werk je met moederbestekken? Dan kun je deze hier opgeven.

MOEDERBESTEK MAKEN

Auto-correctie

Je kunt het pakket woorden/zinnen laten afmaken. Zo kun je instellen dat CIVIEL van de afkorting ‘nev’ maakt: ‘naar erkende verwerkingsinstellingen vervoeren’ of ‘BS’ voor ‘Bakker&Spees’.