NEC4

Het NEC4 contract is een van oorsprong Britse contractvorm en staat voor New Engineering Contract. Het is een reeks van bouwcontracten met als doel om de samenwerking tussen aannemer en opdrachtgever te bevorderen. Het werd ontwikkeld als een reactie op de traditionele vormen van bouwcontracten die sommigen wat vijandig van karakter vonden. Bakker&Spees heeft op basis van het NEC4 contract een VISI-raamwerk ontwikkeld.

Introductie NEC4

Het gebruik van NEC4 vereist dat alle partijen het contract aangaan met een gezamenlijke insteek en dat de procedures en terminologieën goed begrepen en nageleefd worden. De terminologie en sleutelbegrippen kunnen daardoor verschillen van andere bekende contractvormen. De bouwcontracten van NEC4 zijn er in verschillende varianten, afhankelijk van het doel dat de gebruiker er mee wil bereiken. Zo zijn er contracten voor o.a.:

  • NEC4 Supply Contract (gebruikt voor de lokale en internationale inkoop en levering van hoogwaardige goederen en aanverwante diensten)
  • NEC4 Design, Build & Operate Contract (contract voor die verantwoordelijkheden voor ontwerp, constructie, exploitatie en / of onderhoud combineert)
  • NEC4 Engineering & Construction Contract (gebruikt voor projecten waarbij de aannemer verantwoordelijk is voor de ontwerp- en uitvoeringswerkzaamheden).
  • NEC4 Engineering & Construction Subcontract
  • NEC4 Framework Contract (waneeer een of meer leveranciers bouwwerkzaamheden uitvoeren of ontwerp- of adviesdiensten leveren gedurende een bepaalde termijn)

Bakker&Spees heeft een raamwerk ontwikkeld voor het NEC4 Engineering & Construction Contract. Dit contract bestaat uit een aantal onderdelen:

  • Core Clauses (voor het afstemmen van o.a. definities, planning, kwaliteitsmanagement, betaling, vergunningen, verzekeringen en contractbeëindiging)
  • Main Option Clauses (voor het afstemmen hoe de kosten, verrekeningen en betalingen werken)
  • Resolving and Avoiding Disputes (voor het afstemmen hoe om te gaan met geschillen)
  • Secondary Option Clauses (voor afstemmen van specifieke contractonderdelen als ontwerp, prestatiemetingen, wetgeving etc).

Meer informatie?

Wil je meer weten over dit raamwerk, of de verschillende procesdiagrammen eens doornemen? Neem dan contact op met je accountmanager.

NEEM CONTACT OP

Veelgestelde vragen

Werken met VISI in Internet Explorer

Werk je met VISI Web, dan raden we je aan om niet met Internet Explorer te werken. Betere browsers zijn Edge, Firefox en Chrome. Internet Explorer is verouderd en ondersteunt niet alle nieuwe functionaliteiten van VISI 4.5.

Ik ga een VISI-project verlaten hoe kan ik mijn account overdragen?

Ga je een project verlaten? Dan kun je een opvolger laten instellen. Deze opvolger kan al jouw openstaande acties afhandelen en nieuwe berichten behandelen.Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar onze servicedesk, wij passen dit direct voor je aan! Wil je het niet direct aangepast hebben, laat ons dan weten per wanneer de opvolging in gaat.

Wist je dat downloaden van bijlagen anders werkt per internetbrowser?

Zo zullen Firefox en IE vragen of je het bestand wilt openen of opslaan, maar zal Chrome het bestand direct (dus zonder vraag) downloaden.