Budgetten

In deel 2.2 worden alle posten uit het bestek onderbouwd, wat leidt tot een aanneemsom in de Calculatie. In aanvulling hierop kunnen bijvoorbeeld reserveringen opgenomen worden voor verwacht bijkomend werk of interne kosten. Deze kunnen in het veld Budgetten opgenomen worden en vallen dan buiten de aanneemsom.

Wanneer je het tabblad Budgetten opent in de Calculatie module via [Inhoud] [Budgetten], dan opent onderstaand scherm met een leeg veld.

Wanneer je het tabblad Budgetten opent in de Calculatie module via [Inhoud] [Budgetten], dan opent bovenstaand scherm met een leeg veld. Door te dubbelklikken, of te kiezen voor [rechtermuisknop] [Nieuwe Budgetregel], opent een tabel waar de budgetregel ingevuld kan worden. In dit voorbeeld voegen we Engineeringkosten toe, waar de kosten €75,- per uur bedraagt en gerekend wordt met 150 uur aan werkzaamheden.

Er kunnen meerdere budgetregels toegevoegd worden en middels [Rechtermuisknop] [Budgetregel verwijderen] ook weer verwijderd worden. Wanneer de aannemingssom geopend wordt, door op de blauwe totaalprijs onderin het venster te klikken, duidelijk dat deze budgetten buiten de aanneemsom lopen.

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!