Kolommen toevoegen, verplaatsen of verwijderen

Bij het opstarten van CIVIEL worden de standaard kolommen getoond, je kunt de volgorde van deze kolommen aanpassen en kolommen verwijderen of juist toevoegen.

Ga op een van de kolommen staan en kies voor [Rechtermuisknop]. Er verschijnt een scherm met alle kolommen, vink de kolommen aan die je handig lijken. Dit kan zowel in deel 2.2 als in de tarievenlijst.

Kolom indeling bewaren

Naast het aan- en uitzetten van kolommen kun je hier ook je standaard indeling resetten, maar handiger nog, je kunt aangeven welke kolommen je in het vervolg altijd in beeld wilt hebben. Klik hiervoor de optie ‘Deze kolomindeling gebruiken voor nieuwe begrotingen’.

Kolommen verplaatsen

Indien gewenst kun je de volgorde van je kolommen veranderen, klik met je muis op de kolom, hou je muis ingedrukt en sleep de kolom naar de gewenste plek toe.

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!