Inschrijfprijzen handmatig aanpassen

Nadat je een post hebt onderbouwd met tarieven of werkpakketten kun je de eenheidsprijs ook nog aanpassen.

De eenheidsprijs van een post wordt samengesteld op basis van je tarieven of werkpakket onderbouwing:

Voorbeeld van een onderbouwde post

Indien gewenst kun je de inschrijfprijs (prijs per eenheid) van een post nog handmatig veranderen, als je bijvoorbeeld met ronde getallen wilt werken. Dit doe je door een nieuwe prijs per eenheid in te voeren.

Prijs van een post handmatig aanpassen

Je ziet een ! naast de prijs per eenheid komen, dit geeft aan dat je de prijs per eenheid zelf handmatig hebt aangepast (en je dus afwijkt van je tarieven onderbouwing).

Bij werkpakketten is het nog duidelijker, in het voorbeeld van hierboven zie je dat je tarieven onderbouwing uitkomt op € 3,80 per m3, maar je het zelf hebt aangepast naar € 4,00 per m3.

Wil je toch liever je prijzen zien op basis van je tarief onderbouwing? Kies dan voor de combinatie CTRL+D. Wil je het hele bestand weer ‘terug zetten’ naar de tarieven onderbouwing, kies dan voor [Rekenen][Inschrijfprijzen volgens de tarieven].

Inschrijfprijzen aanpassen volgens tarieven

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!