Eenheidsprijzen indexeren

Wil je de inschrijfprijzen met een bepaald percentage omhoog of omlaag zetten, dan kun je de inschrijfprijzen indexeren.

Alle inschrijfprijzen indexeren

Klik op de knoppenbalk het icoon voor [Rekenen] aan en kies dan voor [Prijzen indexeren]

Kies voor het aanpassen van de werkbeschrijvingen en druk op [Volgende]

Geef aan met hoeveel % je de inschrijfprijzen wilt aanpassen en kies voor [Uitvoeren]. Alle inschrijfprijzen worden nu met dit percentage opgehoogd (of verlaagd).

Bij de prijs per eenheid van de posten is nu een icoontje gekomen, het indexeer icoon. Als je hier met de cursor overheen gaat dan zie je wat er met de post is gebeurd. Dit kun je eventueel ook ongedaan maken.

Selectie van posten indexeren

Wil je niet alle eenheidsprijzen aanpassen, maar kleinere selectie? Hou dan de CTRL-toets ingedrukt en klik met de muis op de post of posten die je wilt indexeren. Alle geselecteerde posten worden blauw gearceerd. Kies in de knoppenbalk wederom voor [Prijzen indexeren] en kies nu voor [Geselecteerde werkbeschrijvingen] en volg bovenstaande uitleg.

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!