Inschrijvingsstaten vergelijken

Wil je in de aanbestedingsfase de inschrijving van een aannemer met je eigen raming vergelijken of zelfs meerdere inschrijvingen vergelijken?

Open je eigen raming en kies daarna voor [Inhoud][Overig][Inschrijvingsstaten vergelijken]. Je eigen bestand staat hier al in en je kunt nu ook de inschrijving(en) van de aannemer(s) toevoegen via [Toevoegen].

Kies daar voor [Volgende] en CIVIEL zal een overzicht genereren van alle inschrijvingen, de prijzen per bestekpost en hoe deze afwijken van je eigen raming. Wil je nog verder werken met dit overzicht? Dan kun het ook naar Excel exporteren via de [Excel] knop.

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!