Prijs van een individueel tarief aanpassen

Nadat je de gewenste tarieven aan je calculatie hebt toegevoegd wil je deze waarschijnlijk hier en daar nog aanpassen. Dit kan op verschillende manieren.

In de Calculatie zelf

Bestaande tarieven

Ga naar de bestekpost toe en pas het tarief bij de post aan. Je aangepaste prijs wordt ook doorgevoerd in de tarievenlijst. Het aangepaste tarief wordt weergegeven bij de kolom ‘prijs per eenheid’, ook wordt het opslagpercentage ten opzichte van de verkoopprijs uitgerekend.

 

 

Wil je niet de inschrijfprijs van het tarief aanpassen maar de verkoopprijs, zet dan de optie aan dat je de verkoopprijs kunt aanpassen via [Bestand][Opties][Calculatie].

Vrije tarieven

Pas je bovenin de calculatie een vrij tarief aan (vaak inkoop) dan worden zowel de kostprijs, verkoopprijs en prijs per eenheid van het tarief aangepast.

 

 

Via de Tarievenlijst

Bestaande tarieven

Prijs per eenheid

Ga naar het tarief toe dat je wilt aanpassen en geef de nieuwe waarde op in de kolom [Prijs per eenheid], CIVIEL zal het percentage uitrekenen en neerzetten in de kolom [Opslag].

 

 

Opslagpercentage

Ga naar de kolom [Opslag] en vul het percentage in waarmee je het tarief wilt verhogen of verlagen, CIVIEL zal dit verwerken naar een prijs per eenheid en die invullen bij [Prijs per eenheid]. Wil je nog een opslag toevoegen, dan kan je dit in de kolom [Tweede opslag] doen. De uiteindelijk prijs van het tarief wordt getoond in de kolom [Prijs per eenheid]

Vrije tarieven

Voor vrije tarieven werkt het precies op dezelfde manier, maar hou er wel rekening mee dat als je een tarief in de tarievenlijst aanpast alleen de [prijs per eenheid] wordt aangepast, niet de kostprijs en verkoopprijs. Wil je dit wel? Pas het tarief dan in de calculatie zelf aan.

 

 

Checken of alles inderdaad is aangepast? Ga op een tarief staan en kies voor [Rechtermuisknop][Bestekposten met dit tarief zoeken], in de bestekstructuur komt een lijstje met alle posten waar het tarief inzit. Klik op een post en CIVIEL springt naar deze post toe.

 

 

Je komt weer uit dit scherm door het tabje met de bestekstructuur (indeling) aan te klikken.

 

Terug naar de bestekstructuur

 

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!