Bestekspost afgerond/vervallen

Individuele besteksposten kunnen gemarkeerd worden met de status “Afgerond” of “Vervallen”. Wanneer je dan met de pijltoetsen door de besteksposten navigeert, worden deze posten direct overgeslagen. Hierdoor kan jij als gebruiker tijd besparen tijdens het scrollen.

Bestekspost is afgerond:

Er zijn twee methodes om een bestekspost als “afgerond” te markeren.

De eerste methode is door de kolom Afgerond toe te voegen aan de administratie. Ga hiervoor naar het tabblad “Producties” en klik met de [rechtermuisknop] op de kolombalk titels. Er opent een venster waar extra kolommen geselecteerd kunnen worden.

Selecteer de gewenste kolommen en klik vervolgens op het kruisje links onderin. Er is nu een extra kolom toegevoegd waar je per post kunt aangeven welke posten zijn afgerond.

De tweede methode is door met de [rechtermuisknop] op een post te klikken. Er verschijnt dan een venster met daarin de optie “Bestekspost is afgerond”. Kies deze om de desbetreffende bestekspost als afgerond te markeren.

Bestekspost is vervallen:

Voor deze optie is slechts één mogelijke werkwijze, namelijk door de kolom “Vervallen” toe te voegen aan de administratie. Dit werkt hetzelfde als de eerste methode van afgeronde besteksposten. Het verschil met afgerond is dat bij vervallen posten het bestekspost-nummer doorgestreept wordt.

Vervallen besteksposten worden ook los getoond op de Staat van Afrekening.

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!