Prognose Staat van Afrekening

Gedurende het werk kun je alvast een prognose afrekenstaat afdrukken. Weet je nu al dat er aardig wat meer of minderwerk is, dan kun je zien op welk bedrag het werk uiteindelijk gaat uitkomen.

Prognose Staat van Afrekening rapport

De eerste stap is het vullen van de prognose-kolom in het tabblad Producties. Deze staat standaard niet aan, dus zal deze eerst toegevoegd moeten worden. Dit kan je doen door naar de kolomtitel-balk te navigeren en hier met de [rechtermuisknop] op te klikken. Dit opent een nieuw venster waar onderstaande functies aan- en uitgezet kunnen worden. Kies hier voor “Prognose”.

Prognose aan zetten

Dit activeert een nieuwe kolom, rechts van de opgevoerde hoeveelheden, met de prognose hoeveelheden. In deze kolom wordt standaard de hoeveelheid resultaatsverplichting ingevuld. Door de hoeveelheden van deze kolom te wijzigen naar de verwachte hoeveelheid aan het einde van het werk maak je een prognose aan.

Gevulde prognose kolom

Wanneer je in deze kolom de waarden hebt aangepast waar nodig, dan kan de Prognose Staat van afrekening afgedrukt worden. Ga naar [Bestand][Afdrukken][Prognose Staat van afrekening] en kies [Rapport genereren]. Wanneer je voor [Rapport genereren] kiest kan je het document bekijken en er vervolgens voor kiezen deze direct af te drukken of op te slaan als PDF.

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!