Inhoudingen en bijbetalingen

Inhoudingen en bijbetalingen (I&B) kunnen zowel positief als negatief zijn. In de vorige versies van CIVIEL sprak men in dit geval over Korting. Het kan hierbij zowel gaan over bonussen voor op tijd afgerond werk, of boetes in verband met niet behaalde deadlines.

Een I&B kan op twee manieren toegevoegd worden:

  • Navigeer naar [Start][Bewerken][Nieuwe inhouding of bijbetalen] en selecteer de functie
  • Ga naar het tabblad “Inhoudingen en bijbetalingen” en dubbelklik ergens in de lege ruimte.

Vul vervolgens een omschrijving in en kies het gewenste/afgesproken bedrag. Zoals hieronder te zien is worden boetes als negatief bedrag ingevoerd en beloningen als positief bedrag.

De I&B’s worden aan de week gekoppeld, dus wanneer je naar een andere week gaat zullen de I&B’s verdwijnen uit het overzicht. Door [Start][Weergave][Overzicht] aan te zetten kan in het I&B tabblad een overzicht gevonden worden met een samenvatting van alle weken. Hierin blijven alle I&B’s zichtbaar, ongeacht in welke week je zit te werken.

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!