Weekrapport invoeren

Het weekrapport is de plek waar je tekstuele opmerkingen kan geven over het project, die belangrijk zijn om met je contractpartner te delen of die je zelf belangrijk vind. Denk hierbij aan de weersomstandigheden, wijzigingen in het werk of een nieuwe tekening.

Geef eerst bij [Week] aan voor welke week je het weekrapport wilt gaan invoeren en kies daarna voor de tab [Weekrapporten].

De tab voor het weekrapport

Aan de linkerkant zie je 10 kopjes die je kunt invullen, bij bijna elk kopje kun je tekst en afbeeldingen toevoegen.

Algemene informatie over het weekrapport

Afspraken
Hier kun je informatie neerzetten dat gaat over afspraken, bijvoorbeeld wanneer de nieuwe bouwvergadering is of een andere aanpak in het werk.

Materieel
Hier kun je een tabel invoeren en aangeven welk materieel stuk op welke dag en voor hoeveel uur op het werk was. Je maakt een nieuwe regel aan door in het witte stuk te dubbelklikken of te kiezen voor de knop [Nieuw materieel]. Ook kun je onder de tabel nog een tekstuele toelichting geven.

Materieel invoeren in het weekrapport

Bouwstoffen
Als je veel stortkosten hebt, dan zou je hier kunnen opgeven wat er allemaal is verwerkt. Je gebruikt dan nu geen uren, maar bijvoorbeeld tonnen of m3.

Invoeren bouwstoffen in het weekrapport

Personeel
Werkt hetzelfde als bij [Materieel]

Stukken
Mochten er nieuwe tekeningen of andere stukken zijn, dan kan dit hier worden vermeld.

Wijzigingen
Wijzigingen in het werk dien je hier op te geven, bijvoorbeeld meerwerk op een bepaalde posten of een andere uitvoeringswijze.

Weer
Via de knop [Weer] in de knoppenbalk kun je de weersomstandigheden ophalen van die week. Dit kan ook met terugwerkende kracht. Geef in de Verkenner op om welke locatie het gaat en CIVIEL haalt die informatie op. Door een vinkje neer te zetten kun je zelf aangeven welke weersomstandigheden je wilt ophalen. Dubbelklik om het weer in je weekrapport te zetten.

Weersomstandigheden invoeren in het weekrapport

Werkbare en onwerkbare dagen
Wil je bijhouden hoeveel werkbare en onwerkbare dagen er in het werk zitten, vul deze tabel dan in. Onwerkbare dagen gaan per dagdeel, dus 0,5 of 1.

Werkbare en onwerkbare dagen in het weekrapport

Opmerkingen
Wil je nog andere informatie delen maar kun je het niet kwijt in de andere kopjes, dan kun je dit vermelden bij opmerkingen.

V&G
Het laatste kopje is V&G, hier kun je alle opmerkingen neerzetten omtrent V&G zaken. Denk hierbij aan toolboxmeetings, een melding die je hebt gegeven aan een personeelslid voor het niet dragen van een helm of een ongeval op het werk.

Als je het weekrapport heb in gevuld kun je verder gaan het [opvoeren van de verwerkte hoeveelheden] (producties).

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!