Meerdere producties invoeren

In CIVIEL9 is het mogelijk om meerdere producties tegelijkertijd in te voeren. Hoe je deze functie kunt gebruiken leggen we in uit in dit artikel.

In onderstaande afbeelding is “Hoofdstuk 1: Grondwerk” volledig geselecteerd. Het is ook mogelijk om meerdere hoofdstukken te selecteren of deze uit te vouwen om alleen posten te kiezen. Wanneer je tevreden bent met je selectie kies je [Volgende]. Dan opent een volgend scherm.

Hier kan je aangeven welke hoeveelheid, of welk percentage er toegevoegd moet worden aan de eerder geselecteerde posten.

  • Verwerkte hoeveelheden: hier voer je de hoeveelheid voor de desbetreffende week in. Als er in die week bijvoorbeeld 30 [m3] of 20% is gedaan, dan kan dit hier ingevuld worden.
  • Totaal verwerkte hoeveelheden: hier voer je de totaal verwerkte hoeveelheid in. Als een aantal posten bijvoorbeeld volledig afgerond zijn, maar je wil niet uitrekenen hoeveel er dan bij is gekomen, dan kan je als percentage 100% invullen. CIVIEL rekent dan bij elke post zelf uit hoeveel er in deze week bijgevoegd moet worden om tot 100% te komen.

Scherm voor het opvoeren van de producties

Kies vervolgens voor [Uitvoeren] om de producties daadwerkelijk in te voeren.

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!