Herziene verrekenprijzen

Als een post met meer dan 110% overschrijd, dan kun je met elkaar een nieuwe prijs afspreken voor de rest van de overschrijdingen op deze post.

De herziene verrekenprijs kun je invoeren bij het tabje [Herziene verrekenprijs]

Invoeren van de herziene verrekenprijs

Hier zie je ook de originele inschrijfprijs en de ‘standaard’ verrekenprijs (inschrijfprijs + AK & WR %). Let op, zorg ervoor dat je in deze herziene verrekenprijs ook je eventuele staartkosten verwerkt, deze gaan hier niet meer overheen.

Bij de [Eigenschappen van de Administratie] kon je opgeven hoe je wilde dat CIVIEL om zou gaan met de herziene verrekenprijs. Afhankelijk van je keuze zal je deze nieuwe herziene verrekenprijs op je termijnstaat zien of pas bij de verrekening van het meerwerk op de Staat van afrekening.

Belangrijk om te weten is dat er pas met de herziene verrekenprijs pas in werking mag gaan als de overschrijding meer dan 110% is. Vanaf dat moment wordt voor de complete overschrijding de herziene verrekenprijs berekend, ook de eerste 10%.

En andere manier om dit meerwerk te registreren is via een Bestekwijziging.

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!