Extra declaraties

Eén varianten van meerwerk toevoegen aan de administratie is het aanmaken van een extra declaratie. Er zijn meerdere smaken en methodes voor het aanmaken, welke hieronder zullen worden toegelicht

Je kunt een nieuwe extra declaratie toevoegen door op [Start][Bewerken][Extra Declaraties] te klikken. Deze functie zorgt ervoor dat je naar het tabblad “Extra declaraties” gaat. Je kunt uiteraard ook direct naar dit tabblad gaan. Door dan ergens in het venster te dubbelklikken maak je dan ook een (nieuwe) extra declaratie aan.

Let op: De extra declaratie hoort bij de gekozen week in de statusbalk. Ook gaat er over een extra declaratie geen staart. Als er extra kosten gemaakt zijn moeten deze dus in de prijs inbegrepen zijn.

Er zijn twee soorten extra declaraties in te voeren.

  • Euro-declaraties: Bij de eenheid voer je dan “EUR” in, zoals in het eerste voorbeeld in bovenstaande afbeelding. Hier vul je alleen het bedrag in van de declaratie. In de titel kan je eventueel verwijzen naar een specificatienummer.
  • Eenheid-declaraties: Hier voer je de eenheid in, bijvoorbeeld m3, st, kg of uur. Wanneer vervolgens de Prijs per eenheid ingevuld wordt rekent CIVIEL9 het bedrag zelf door.

De tekst van de declaraties kun je ook kopiëren naar de volgende declaratie(s) met CTRL+C en CTRL+V. Verwijderen van een declaratie kan door [Rechtermuisknop][Declaratie verwijderen].

In het tabblad staan alleen de extra declaraties van de betreffende week. Een overzicht van alle extra declaraties kan ingezien worden [Start][Weergave][Overzicht] in te schakelen en naar een venster “Alle extra declaraties” te gaan.

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!