Week- & Termijnstaten

De standaard termijn bestaat uit vier werkweken. Zowel de weekstaten/weekrapporten als de termijnstaten zijn eenvoudig direct af te drukken of te exporteren naar een PDF. De afdrukmogelijkheden zijn te vinden onder [Bestand][Afdrukken][Weekstaat]/[Termijnstaat].

Je bent niet verplicht om daadwerkelijk alle weken van een termijn te vullen in de Administratie. De termijn is een samenvatting van de afgesproken aantal weken, los van of de inhoud hiervan gevuld is. Het aantal weken per termijn is te wijzigen onder [Bestand][Info][Administratie][Aantal weken per termijn], maar staat standaard op vier.

Weekstaat:

De weekstaat, in CIVIEL8.6 beter bekend als het weekrapport, bestaat uit een aantal onderdelen. Ten eerste wordt de weekstaat opgebouwd met informatie uit het tabblad “Weekrapporten”, zoals bijvoorbeeld de onderdelen:

  • Afspraken
  • Bouwstoffen
  • Wijzigingen
  • Weer
  • Opmerkingen

Dit wordt gevolgd door de ingevoerde hoeveelheden van het tabblad “Producties”. In de instellingen kan je er voor kiezen om alle posten te laten zien, of de alleen verwerkte hoeveelheden.

Daarnaast zijn er allerlei andere instellingen aan- en uit te zetten om zo tot het afdrukvoorbeeld te komen zoals jullie deze graag zouden willen zien. Selecteer vervolgens “Rapport genereren” om het afdrukvoorbeeld te openen.

Hier kan je rustig het document bekijken om te zien of alles naar wens is, waarna je kunt kiezen voor afdrukken of opslaan als PDF om het document te delen met de andere partij.

Termijnstaat:

Zoals eerder genoemd is de termijnstaat een samenvatting van de weekstaten voor de door jou gekozen aantal weken, waarbij deze standaard op 4 staan. In tegenstelling tot de weekstaat is de ingevoerde informatie in het weekrapport geen onderdeel van de termijnstaat.

Wanneer je een rapport genereert van de termijnstaat en er voor kiest deze af te drukken of als PDF te exporteren komt de vraag of je de termijn definitief wilt maken. Als de termijn definitief wordt gemaakt, gaan we er vanuit dat beide partijen akkoord zijn en kun je niets meer in die termijn veranderen. Wanneer dit onzeker is, kies er dan altijd voor om een concept te maken.

Mocht er in verband met onvoorziene omstandigheden toch een fout in de termijn staan, dan is dit eenvoudig terug te draaien door in de administratie naar het tabblad “Termijnen” te gaan en voor de gewenste termijn de optie “terugzetten naar concept” te kiezen.

Veelgestelde vragen

Probeer je een RSX te maken maar krijg je een melding dat dit niet lukt?

In CIVIEL 9 kan je het programma je bestand controleren via [Inhoud] [Bestek controleren] en pas je bestand hier op aan.

Wanneer komt de jaarversie 2023 uit?

De jaarreleases komen altijd in september uit. Dit jaar was het iets later, 1 oktober 2023. De jaarrelease 2023 is beschikbaar vanaf CIVIEL 9.0.97.3.  De jaarrelease wordt niet meer verwerkt in CIVIEL 8.6.
Wil je met de jaarrelease 2023 aan de slag en gebruik je nog niet CIVIEL 9? Neem dan contact met ons op voor de overstap!